نحوه تهیه داده های تبخیر و تعرق بدست آمده از مدلهای بازتحلیل شده (Re-Analysis Models)
با گسترش فناوریهای سنجش از دور در سالهای اخیر و توسعه منابع اطلاعاتی ارزشمند مانند: رطوبت خاک، بارش، رواناب سطحی، تبخیر و تعرق، پوشش گیاهی و . . . فرآیند مدلسازی هیدرولوژیکی با سرعت و دقت بهتری قابل انجام میباشد. این منابع اطلاعاتی عمدتاً مبتنی بر روشهای سنجش از دوری بوده و یا بر اساس تکنیکهای داده گواری (Data Assimilation) بدست میآیند و از اینرو دارای دقتهای متفاوتی هستند. داده های فوق دارای ساختار شبکه بندی شده بوده و لذا برای استفاده در مدلهای هیدرولوژیکی توزیعی بسیار مناسب میباشند. یکی از مهمترین خروجیهای حاصل از اجرای مدلهای هیدرولوژیکی، مولفه تبخیر و تعرقباشد که از اهمیت بسیار زیادی در بیلان آب یک حوضه برخوردار میباشد.
در حال حاضر روشهای مختلفی برای برآورد تبخیر و تعرق وجود دارد که از مهمترین آنها میتوان به داده های بدست آمده از لایسیمتر، داده های بدست آمده از کاربرد معادلات تجربی و نیمه تجربی مانند FAO56، بلانی-کریدل، پنمن-مانتیث، هارگریوز-سامانی اشاره نمود. از آنجائی که هر کدام از روشهای مذکور به ویژه معادلات تجربی و نیمه تجربی نیازمند حجم زیادی از داده های حرارتی، گیاهی و تشعشعی می باشند، استفاده از آنها در بسیاری از حوضه ها امکان پذیر نمیباشد. با توجه به گسترش تکنولوژی های ماهواره ای و مدلسازی رایانه ای در سالهای اخیر، مدلهای بازتحلیل شده (Reanalysis Models) زیادی توسعه محققین مختلف توسعه داده شده است که با در نظر گرفتن داده های مشاهداتی و شبیه سازی و با استفاده از مفهوم داده گواری (Data Assimilation) اقدام به برآورد مولفه های اقلیمی و هیدرولوژیکی از جمله رطوبت خاک، تبخیر و تعرق و رواناب سطحی مینمایند. داده های بدست آمده از این مدلها دارای تنوع زمانی و مکانی مختلفی بوده و سطح وسیعی از کره زمین را شامل میشوند.
با توجه به اهمیت چنین داده هایی در مطالعات بیلان آب، خشکسالی، نیاز آبی گیاهان، تعیین دوره های آبیاری، مدلسازی هیدرولوژیکی و . . . تیم علمی آکادمی علمی آموزشی هیدرولرنینگ اقدام به تهیه دوره آموزشی “نحوه تهیه داده های تبخیر و تعرق بدست آمده از مدلهای بازتحلیل شده (Re-Analysis Models)” نموده است. در این دوره آموزشی کاربردی علاوه بر تشریح مدلهای بازتحلیل شده مختلف، نحوه استخراج سری زمانی تبخیر و تعرق به صورت نقطه ای و همچنین رستری آموزش داده شده است. همچنین نحوه استخراج سری زمانی از داده های با فرمت NetCDF در بستر QGIS یکی دیگر از ویژگی های این دوره آموزشی می باشد.
نکته: با پرداخت هزینه موردنظر لینکهای آموزش نمایان شده و می توانید به راحتی اقدام به دانلود آنها نمائید. همچنین یک نسخه از لینکهای موردنظر به ایمیل شما (چنانچه در Inbox نبود به بخش Spam مراجعه نمائید) ارسال خواهد شد. همچنین در صورت بروز هرگونه مشکل با شمار تلفن 09903608803 و در ساعات 9 صبح تا 17 تماس حاصل نمائید.
پرداخت از طریق کلیه کارتهای بانکی
(پس از پرداخت آنلاین لینک دانلود تمامی ویدئوها ظاهر و یک نسخه از آن نیز به ایمیلتان ارسال خواهد شد)
دیدگاهتان را بنویسید